Get In Shape: Jij en je lijf

Terug


TeraKnowledge

+33 (0)5 53 05 55 90
 
 
 
 

 

PERSBERICHT

Enquête afslankmagazine Get In Shape:
Vrouwen liegen zich 5,5 kilo lichter

Hoofddorp, 11 juni 2008 – Vrouwen zijn massaal ontevreden over hun gewicht. Negen van de tien zouden minder zwaar willen zijn. Eenderde van de vrouwen liegt ook over haar gewicht: gemiddeld maar liefst 5,5 kilo. Dat blijkt uit een enquête van tijdschrift Get In Shape.

Meer dan de helft van de vrouwen - 54% - ziet op tegen de komende zomer, want dan moet het weer bloot en strak. Slechts 12% zegt zich prettig te voelen in een bikini.

Waarom is men te dik?
Stress is de grote boosdoener in de strijd om een goed gewicht. 55% van de vrouwen reageert op stress door meer te eten. Er wordt volop gesnackt en gesnoept, slechts 22% van de vrouwen die op dieet zijn doet dat nooit.

Niet naakt in bed
Gemiddeld zouden vrouwen zo’n 8 kilo kwijt willen. En je te dik voelen heeft ook z’n invloed op het seksleven. 38% voelt zich er soms niet prettig bij om naakt bij haar partner in bed te stappen. 11% wil alleen seks met het licht uit.

Mannen liegen ook
Liegen over hun gewicht doen trouwens ook mannen. Zij het wat minder: zo’n 20%. Mannen volgen ook veel minder vaak een dieet: 28% tegenover 73% van de vrouwen. Ruim een kwart van de mannen vindt ook dat hun vrouw te veel zeurt over gewichtsproblemen.

Nee, toch overgewicht
Alle respondenten moesten lengte en gewicht invullen, zodat hun BMI (Body Mass Index) berekend kon worden. Opvallend was daarbij dat 22% zei redelijk op gewicht te zijn, terwijl hun BMI duidelijk liet zien dat er sprake was van overgewicht.

In het zomernummer
Meer dan 1000 mensen - van wie ook ruim 100 mannen - deden mee aan de online enquête van afslankmagazine Get In Shape. Het complete onderzoek, dat werd uitgevoerd door TeraKnowledge, is te lezen in het zomernummer van Get In Shape, dat vanaf 13 juni in de winkel ligt.

Over Get In Shape
Get In Shape is een magazine over afslanken. Het is het eerste magazine in Nederland dat zich specifiek op dit thema richt. Get In Shape gaat over gezond genieten met veel aandacht voor eten en diëten, maar mode, beauty, bewegen en wellness zijn even belangrijk. Het magazine gaat op een positieve manier de strijd aan tegen overgewicht.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2007 haalde Sanoma Uitgevers en haar deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 539,8 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1100 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.


Sanoma Uitgevers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (niet voor publicatie):
Communications
Sanoma Uitgevers
Contactpersoon: Carla Termorshuizen
Telefoon: 023 - 556 5591
Mobiel: 06 - 4604 3114
E-mail: communications@sanoma-uitgevers.nl 

 

 

Last Updated: 30/09/2008
WebMaster
: mailto:webmaster@teraknowledge.nl
Copyright © 2000 TeraKnowledge. 

All rights reserved
Site design and production by TeraKnowledge
 

                           Goto Top of page