VT Wonen: Woonplezier en woonergernissen

Terug


TeraKnowledge

+33 (0)5 53 05 55 90
 
 
 
 

 


VT Wonen houdt enquête over woonbeleving


17.03.08

 Nederlanders zijn trots op hun huis. Ze geven de sfeer thuis een acht. Maar ergernissen zijn er ook. De grootste: die eeuwige rommel! Dat blijkt uit een enquête van VT Wonen over woonplezier en –ergernissen.

Zeer of gewoon tevreden met hun huis is ruim 80%. Slechts 4% is ontevreden en 12% neemt een middenpositie in. Opmerkelijk is dat toch bijna iedereen - 91% - iets wil veranderen aan het huis. Vooral aan huiskamer, keuken en badkamer.

 

Weinig burenruzies
Rommel in huis is een bron van veel narigheid. Het is woonergernis nummer 1 (45%), er wordt veel over geruzied omdat de partner nooit iets opruimt (38%), men schaamt zich ervoor (21%) en het bederft het ultieme woonplezier. Want dat beleeft men pas als alles opgeruimd is (45%). Problemen met de buren? Die zijn er veel minder dan gedacht. Bijna 80% zegt die niet te hebben. Zijn er wel onderlinge ergernissen, dan betreffen die meestal geluidsoverlast of erfgrenzen.

Vrouwen beslissen
De inrichting van het huis wordt vooral bepaald door de vrouw. Maar in de meeste gevallen - 63% - hebben man en vrouw dezelfde smaak. De basiskleur in de meeste huizen is wit (34%), gevolgd door beige (8%), naturel (6%), grijs (6%), bruin (4%), groen (3%) en blauw (2%).

Liefde in de tuin
Waar bedrijft men het liefst de liefde in huis? In de slaapkamer natuurlijk, maar ook in de huiskamer (32%) en in de badkamer (17%). Twee procent heeft het ook wel eens in de tuin gedaan.

En tot slot…
Nog een paar opmerkelijke cijfers uit de VT Wonen enquête:

- 93% ruimt extra op als er visite komt
- 82% is tevreden over de buurt waar men woont
- 68% schuift lelijk wooncadeau langzaam de kamer uit
- 36% ligt langer dan 10 jaar op hetzelfde matras
- 21% - vooral mannen! - heeft graag een vloerkleedje in de wc
- 20% eet met het bord op schoot voor de tv
- 15% voelt zich – meestal na een inbraak – onveilig thuis

De enquête is uitgevoerd door TeraKnowledge onder ruim 1400 respondenten. De uitslag wordt gepubliceerd in het aprilnummer van VT Wonen - vanaf dinsdag 18 maart in de
winkel - en op de site www.vtwonen.nl.

 

 


 
 

 

 

Last Updated: 30/09/2008
WebMaster
: mailto:webmaster@teraknowledge.nl
Copyright © 2000 TeraKnowledge. 

All rights reserved
Site design and production by TeraKnowledge
 

                           Goto Top of page