Yes: Vagina enquete

Terug


TeraKnowledge

+33 (0)5 53 05 55 90
 
 
 
 

 

Jonge vrouwen schamen zich voor hun vagina


18.07.08

De meeste jonge vrouwen schamen zich voor hun vagina. Dat blijkt uit een enquête van het weekblad Yes. Slechts eenderde van de Yes-lezeressen vindt haar intieme delen aantrekkelijk. Mannen zijn veel positiever. 93% vindt de vagina van hun vriendin mooi.

Van de Yes-lezeressen, jonge vrouwen van 20 tot 27 jaar, schaamt ruim tweederde - 67% - zich voor haar vagina. En die ontevredenheid leidt tot steeds meer schaamlipcorrigerende operaties. Ruim 1% van de respondenten heeft een cosmetische ingreep aan de vagina laten doen. Dat zijn 49 lezeressen in totaal, met een gemiddelde leeftijd van 22,5 jaar.


Groot onderzoek
"Steeds meer jonge vrouwen kiezen voor deze ingreep,” zegt arts/seksuoloog Rik van Lunsen. “Dat komt door het veranderende beeld over wat normaal is. Door het scheren is zoveel meer zichtbaar. De trend van de maakbaarheid van het lichaam speelt hierbij een grote rol. Over de gevolgen van zo’n ingreep is nog weinig bekend. Daar zijn we nu een grootschalig onderzoek over aan het voorbereiden.”

 

Poemelewoepsie
Yes vroeg ook naar het wasgedrag van vrouwen. 20% van de vrouwen wast zich maar één keer per twee dagen óf minder vaak. Slechts 6% van de vrouwen wast zich op de juiste manier. De uitsmijter van de vagina-enquête: grappige bijnamen voor ‘hare majesteit daar beneden’. Ook leuk: KZN (kutje zonder naam) en poemelewoepsie.

 

Ook 460 mannen
4.111 vrouwen en 460 mannen vulden de enquête in. De complete uitslag staat in Yes 30, die vanaf vrijdag 18 juli in de winkel ligt. Het onderzoek is uitgevoerd door TeraKnowledge.

 

 


 
 

 

 

Last Updated: 30/09/2008
WebMaster
: mailto:webmaster@teraknowledge.nl
Copyright © 2000 TeraKnowledge. 

All rights reserved
Site design and production by TeraKnowledge
 

                           Goto Top of page